Vælg en side

Læserbrev i Jydske Vestkysten den 28. januar 2021

Jeg synes, at der efter spidskandidat-valget i Venstre er tegnet et unødvendigt skarpt modsætningsforhold op imellem bønder og akademikere. Måske mest af mennesker uden for Venstre.

I Venstre er vi vokset ud af landbruget og liberale miljøer i byerne. Bøndernes frisættelse kan vi genkende i Venstres ideologiske tankesæt om frihed, frisind og personligt ansvar. Det er vi mange, der har stor kærlighed til og arbejder for. Venstre er et bredt favnende parti.

Her i Vestjylland har vi en historik, der fortæller os, at vækst i landbruget vokser ud af viden og samarbejde. Sådan gjorde man i Hjedding i 1882. Sådan bør vi også gøre det i 2020’erne: Sætte os sammen og med viden videreudvikle vores kommune.

Jeg synes, at vi skal række ud til dem og det, som vi ikke forstår. Deri ligger udvikling af os selv som mennesker og af Varde som kommune.

Når jeg tænker, at modsætningsforholdet er destruktivt, handler det om vores kommunes fortsatte udvikling. Varde Kommune er en udpræget landbrugskommune. Det skal vi blive ved med at være. Men landbrugssektoren er under pres, og det er en bunden opgave at levere et mere klimavenligt landbrug. Viden og forskning er en forudsætning for videre udvikling og dermed vækst. Ligesom det var i 1882.

Jeg ser ikke et modsætningsforhold imellem landbrug, viden og forskning – bønder og akademikere. Jeg er ser et potentiale. Sammen er vi stærke. Sammen skaber vi udvikling.